Rasvansiirrot

Rasvansiirto toimenpiteet ovat lisääntyneet viimeisten vuosien aikana merkittävästi. Käsittelen tässä osiossa kasvojen rasvansiirtoa. Kasvojen rasvansiirto voidaan tehdä joko erillisenä toimenpiteenä jolloin kasvoihin saadaan pyöreyttä ja volyymia taikka toimenpide yhdistetään kasvojen kohotustoimenpiteeseen josta on erillinen teksti kasvojen toimenpiteet osiossa.

Rasvansiirrossa imetään paikallispuudutuksen jälkeen esim alavatsalta noin 10 – 20 ml rasvaa joka käsitellään ja siitä poistetaan kaikki muu kuin hyvänlaatuinen rasva. Käsitelty rasva on myös erittäin pienikokoista (mikrorasvaa) jolloin siirto kohtaan saadaan siirrettyä tasaisesti rasvaa. Rasvansiirto kohta kasvoissa puudutetaan puuduteaineella, jonka jälkeen tehdään muutama pistoskohta joiden koko on ainoastaan 2-3 mm.

Näistä pienistä pistoskohdista rasva siirretään ohuilla rasvansiirto kanyyleilla. Rasvaa siirretään kasvoissa useimmiten poskipäiden malar alueelle, nasolabiaali uurteeseen, marionette alueelle, huuliin, kulmakarvan sisänurkan alueelle sekä erityisellä SNIF tekniikalla myös aivan pinnallisiin ihouurteisiin kuten huulten ympärillä oleviin uurteisiin. Kasvojen rasvansiirrossa on useita hyviä puolia esim täyteaine injektioihin verrattuna. Rasvaa pystytään siirtämään täysin haluttu määrä yhdellä kertaa ja noin 70-80 % siirretystä rasvasta tarttuu. Toimenpide tulee lopulta myös edullisemmaksi verrattuna säännöllisiin täyteaine injektio
hoitoihin.

Kasvojen rasvansiirto toimenpiteeseen voidaan yhdistää myös nanofat needling hoito jossa imettyä rasvaa käsitellään ja emulsifoidaan erittäin juoksevaksi nanorasvaksi jonka jälkeen tämä nanorasva laitetaan erityiseen mesoterapia ampullaan, jolla käsitellään koko kasvojen pintaiho. Tämä nanofat sisältää rasvakudoksen kantasoluja jolloin saadaan merkittävä vaikutus ihon kollageenin ja elastiinin tuotantoon joilla on taas merkittävä positiivinen vaikutus ihon kimmoisuuteen ja sileyteen. Ihosta tulee parempi laatuinen ja raikkaampi.